Limit Termostat

Tüm kombilerde bulunan cihazın bir sebeple aşırı ısınması sonucu devreye girerek cihazın çalışmasını engelleyen parçaya limit termostat denir. Emniyet termostatı yada aşırı ısı termostatı olarak da adlandırılır. Emniyet termostatı denilmesinin sebebi cihazı yüksek ısılardan korumasıdır. 

Kombi Limit Termostat Ne İşe Yarar?

Kombi içindeki ısının aşırı seviyelere gelmesi ile emniyet görevi görerek cihazın çalışmasını engellemektir. Cihazlar bir sebepten ötürü yüksek ısıya geçebilir. Peteklerin kapalı olması, tesisat filtresinin tıkalı olması, üç yollu vana arızaları, eşanjör tıkanmaları veya pompa arızaları da aşırı ısınmaya sebep olabilir. Kombiler bu termostatlar sayesinde uygun olmayan koşullarda çalışmaktan kurtulur.

Kombi Limit Termostat Değişimi

Limit termostatının tamiri olmamaktadır. Arızanın düzelmesi için limit termostatının değiştirilmesi gerekir. Mevcut arıza ile ilgili fiyat ve detay bilgisine firmamızı arayarak ulaşabilirsiniz.

Kombi Limit Termostat Çalışma Prensibi

Kombilerde genellikle iki çeşit limit termostatı bulunur. Bazı aşırı ısı termostatları yüksek ısıda devreden çıkar ve tekrar soğuyunca devreye girer. Bu soğuma süresi için belirli bir süre beklemek gerekir. Bazı aşırı ısı termostatları ise ısınınca devreden çıkar ve tekrardan müdahale edilmediği sürece devreye girmezler. Bu emniyet termostatlarının devreye girmesi için üzerindeki atan anahtara tekrar basılması gerekir.

Kombi Aşırı Isı Termostat Bozulma Nedeni

Emniyet termostatı zamana bağlı olarak kullanımdan dolayı bozulurlar. Cihazda aşırı ısı sürekli olarak kendini gösteriyorsa limitin bozulma ihtimali sıklaşır.

Kombi Emniyet Termostat Arızası Nasıl Tespit Edilir?

Kombiler emniyet termostat attığı zaman devreye girmezler. Limitin tekrar devreye girmesi ile cihazda ateşlemeye izin verir. Fakat limit termostatını hangi arızanın devreye soktuğunun anlaşılması ve çözülmesi gerekir. Cihazda aşırı ısı durumunda arızanın neyden kaynaklandığı uzman teknik personel tarafından tespit edilmelidir.

Kombi İle İlgili Teknik Parçalar

*Elektronik Kart Nedir?

*Gaz Valfi Nedir?

*İyonizasyon Elektrotu Nedir?

*Ateşleme Elektrotu Nedir?

*Plaka Eşanjör Nedir?

*Ana Eşanjör Nedir?

*Devirdaim Pompası Nedir?

*Üç Yollu Vana Nedir?

*Fan Nedir?

*Prosestat Nedir?

*Sıcak Su Sensörü (NTC) Nedir?

*Kalorifer Sensörü (PTC) Nedir?

*Limit Termostatı Nedir?

*Sıcak Su Akış Şalteri Nedir?

Share

Comments (No Responses )

No comments yet.

Bir cevap yazın

Call Now ButtonHEMEN ARA