Kombi ve tesisat içerisinde bulunan suyu sirkülasyon yapan parçadır. Çoğu kombide iki çeşit pompadan birisi bulunur. Bunlar Grundfos pompa ve Wilo pompadır.
Kombi içinde sürekli olarak devirdaim görevini yürüten kombi sirkülasyon pompası zaman içerisinde arızalanır. Pompaların kondansatörleri bozulduğunda pompa dönme işlemini gerçekleştiremez. Pompanın yatakları bozulduğu zamanda pompa içerisine su alır ve çalışmayı bırakır. Bazı arıza çeşitlerinde pompa çalışıyor gibi görünse de iyi sirkülasyon yapamadığı zaman kombi arıza durumuna geçebilir. Bu sayılan sebepler haricinde pompanın kombi içindeki bir sızıntıdan su alması da pompayı arızalandırır.
Kombi içinde devirdaimi gerçekleştiren parçadır.
Pompalar kombi uzun süre kullanılmadığında veya tesisattaki kirlilikten kaynaklı olarak sıkışma yaşayabilir. Pompanın önünde bulunan tapadan pompanın sıkışıklığı giderilebilir. Fakat pompanın yatakları veya kondansatörü bozulduğu zaman yenisi ile değiştirilmesi gerekir.
Kombi sirkülasyon pompasının havası pompanın ön tarafında bulunan tapa üzerinden veya pompanın bağlı olduğu pompa salyangozu üzerindeki otomatik hava purjörünün gevşetilmesi ile alınır.
Kombi içerisinde bulunan devirdaim motorunun birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Pompalar kombi modellerine göre farklılık göstermektedir. Genel olarak pompalar modeline göre değişmekle birlikte fiyatları 250-400 TL arasındadır.
Pompaların arızalandıkları zaman genellikle ses yapma, içine su alma, uzak odalardaki petekleri ısıtmama ve peteklerin az ısınması gibi sorunları doğururlar. Pompa arızalarının net teşhisi için servis aramalısınız.
*Elektronik Kart Nedir?
*Gaz Valfi Nedir?
*İyonizasyon Elektrotu Nedir?
*Ateşleme Elektrotu Nedir?
*Plaka Eşanjör Nedir?
*Ana Eşanjör Nedir?
*Devirdaim Pompası Nedir?
*Üç Yollu Vana Nedir?
*Fan Nedir?
*Prosestat Nedir?
*Sıcak Su Sensörü (NTC) Nedir?
*Kalorifer Sensörü (PTC) Nedir?
*Limit Termostatı Nedir?
*Sıcak Su Akış Şalteri Nedir?
Comments (No Responses )
No comments yet.